[Selangorkini] Ringan beban bakal pengantin, DUN Seri Setia anjur program kahwin perdana

ADN Seri Setia Halimey Abu Bakar berucap ketika program Mesra Rakyat DUN Seri Setia di Padang Bola SS5, Petaling Jaya pada 28 Ogos 2022. Foto FIKRI YUSOF/SELANGORKINI

Petaling Jaya, 28 Ogos:  Pusat Khidmat Rakyat Dewan Undangan Negeri (DUN) Seri Setia bercadang menganjurkan program kahwin perdana.

Ahli Dewan Negeri Halimey Abu Bakar berkata program yang  dirangka pada tahun ini bertujuan membantu golongan muda yang kurang berkemampuan mengadakan majlis perkahwinan.

“Kita akan cuba kumpulkan golongan ini pada satu majlis yang pastinya ia terbuka kepada mereka yang pertama kali berkahwin.

“Kita mahu membantu bakal-bakal pengantin di Seri Setia ini kerana ketika ini kos semakin mahal. Kita akan sediakan jurunikah, pelamin dan tempat makan. Butiran lanjut mengenainya akan dimaklumkan sedikit masa lagi,” katanya.

Beliau berkata demikian pada Program Mesra Rakyat Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) DUN Seri Setia di SS5 Kelana Jaya di sini, hari ini.

Halimey berkata selain itu program khatan perdana dan bantuan jom ke sekolah juga akan diadakan pada tahun ini.

“Kedua-dua program ini kita akan lakukan pada penghujung tahun ini di mana ia bertujuan membantu golongan yang tidak berkemampuan,” katanya.

Sumber: https://selangorkini.my/2022/08/ringan-beban-bakal-pengantin-dun-seri-setia-anjur-program-kahwin-perdana/